Workshop Authentiek Ondernemen

n.t.b.

Workshop B-Authentic

ONTEK JOUW AUTHENTIEKE IDENTITEIT

ALS ONDERNEMER

Heb je dat ook wel eens? Dat je naar de andere leverancier in jouw branche kijkt en denkt: “Misschien moet ik het ook maar zo doen.” Ik herken dat… heel erg. In mijn eerste jaren als fotograaf worstelde ik met het feit dat ik me nergens thuis voelde. “Misschien moet ik meer dit doen.. of dat…” Ik zat dan een beetje te editen en probeerde dan wat editing uit. En warempel het leek inderdaad op wat ik online zag… maar het klopte niet. Althans, het klopte niet voor mij.

Mijn zoektocht

naar identiteit

Daarnaast wist ik eigenlijk nog steeds niet zo goed wie "mijn klant" nou eigenlijk was. Ooit zei iemand eens tegen me dat ik meer gestylde bruiloften moest doen en alleen maar "mooie koppies" online moest knallen. Dat voelde zo niet goed voor mij. Ik ging een worsteling aan met mezelf en voelde me vaak anders dan de andere leveranciers om mij heen. Ik paste niet. Ik voelde me vaak onzeker en maakte verkeerde keuzes binnen mijn bedrijf.

+

---

Maar toen begon het avontuur pas echt! Want hoe definieer je jouw bedrijf als je het niet zo 1, 2, 3 in een hokje kan plaatsen? Want ergens vinden we dat wel fijn; die hokjes. Dan hoor je ergens bij. Maar het zorgt ook ervoor dat veel op elkaar lijkt en mensen en hun bedrijf nooit helemaal tot hun recht komen. D.m.v. mijn workshop probeer ik jou een stukje dichter bij je eigen identiteit te brengen met de focus op je bedrijf.

Jouw identiteit

als ondernemer

Wie ben je? Wat interesseert je? Wat voor soort persoonlijkheid heb je? Wie zijn je klanten? Wat zijn je angsten en wat zijn je doelen? Allemaal dingen waar tijdens de workshop een vergrootglas op wordt gezet. Door opdrachten te doen en onderling te overleggen krijg je nieuwe richting voor een stappen plan voor de toekomst.

De grootste struikelblokken

voor ondernemers

Ik geef al een aantal jaren workshops en coachings aan met name fotografen en creatieve ondernemers. Keer op keer krijg ik dezelfde vragen: Hoe vind ik mijn juiste klant? Wat voor sfeer wil ik uitstralen met mijn bedrijf? Hoe bepaal ik mijn prijzen? Kan ik rondkomen van wat ik doe? Hoe pak ik mijn social media aan? Al deze vragen zijn onwijs goed om jezelf te stellen wanneer je je bedrijf serieus wilt nemen. Het ding is alleen dat veel ondernemers de vragen stellen en vervolgens bij een andere ondernemer kijken en hetzelfde gaan doen. Want zo zal het wel horen… toch? Om vervolgens een paar jaar later erachter te komen dat het voor hen niet werkt. Onwijs jammer natuurlijk! Want het zorgt voor verspilde tijd en verspilde energie. Tijdens de workshop gaan we al deze “struikelblokken” behandelen en krijgt een ieder de tijd om deze vragen voor zichzelf te beantwoorden met begeleiding.

Workshop
Basis Studiofotografie

Werken met studiolicht

Studiofotografie voor beginners
Studiofotografie, het trekt je aan… maar het stoot je ook wel een beetje af. Want flitsen is niet je favoriete manier van werken en eigenlijk vind je het ook best wel intimiderend. Ik snap dat! Want een paar jaar terug zat ik in hetzelfde bootje. Ik wilde graag meer opties met licht, zodat ik ook in de winter meer in de avond kon fotograferen en bovendien wilde ik nog iets meer controle op het licht. Maar ja, dat studiolicht wat ik veel zag bij anderen vond ik niks. Ik houd niet van keihard flitslicht… dus wat ging ik doen?

Door de bomen het bos niet meer zien
Toen ik ging onderzoeken met wat voor soort flitsers ik wilde beginnen zag ik door de bomen het bos niet meer. Man, wat is er veel keuze en wat lijkt het ingewikkeld op het eerste gezicht. Welk merk lamp kies ik, wat voor soort lamp en wat voor soort lichtvormer (lightshaper)? Allemaal vragen waar ik me helemaal druk om maakte.

Toen ik uiteindelijk mijn keuze had gemaakt, kwam ik erachter dat ik het mezelf heel moeilijk had gemaakt en dat het helemaal niet ging om wat voor merk ik gebruikte, maar vooral wat ik deed met het licht. Én dat ik niet 5 verschillende lampen nodig heb voor een “booming” effect.

Aan de slag
Tijdens deze workshop gaan we echt aan de slag. Ik ga je laten zien hoe je met één lamp verschillende effecten kan creëren en je zult al snel zien dat je klein kan beginnen, maar groot resultaat kan boeken. We beginnen bij de basis, waarbij je leert je camera en de lamp(en) in te stellen voor studiofotografie. Ik leer je de basisprincipes van het werken met flitslicht in de studio en waar je op let bij zowel het licht als het voorwerp of model dat je belicht. Verder doen we verschillende licht-setups met zowel één flitser als twee flitsers. Zo kan je rustig beginnen en leren uit te bouwen! Ik beloof je: het is niet zo moeilijk als het lijkt!

INFORMATION

Praktische
Informatie

WORKSHOP B-AUTHENTIC

n.t.b.
10:00 - 17:00 uur
€495,- excl. btw
Beperkt plek
in Putten

MELD JE AAN

Frequently Asked Questions

FAQ

01.

Moet je fotograaf zijn om mee te doen?

Nee! Je mag ook een andere discipline als vak hebben. Het is wel fijn als je wellicht een creatief ondernemer bent. Dus bijvoorbeeld een ontwerper, een fotograaf, een filmmaker o.i.d. Maar ik zie ook zeker goede mogelijkheden voor andere eenmanszaken zoals massagetherapeut, online webwinkel ect. Weet je het niet zeker? Stuur me vooral even een mailtje! Ik denk graag met je mee.

02.

Wat moet ik meenemen?

Vooral heel veel energie! De workshop is twee dagen en vrij actief. Daarnaast is het fijn als je een pen en notitieboek en je laptop meeneemt. We gaan die dagen ook gelijk actief implementeren zodat je al op weg naar huis kan!

03.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop zal plaatsvinden in mijn studio in Putten. We zijn niet erg goed vindbaar, daarom stuur ik je nadat je je hebt aangemeld de juiste informatie toe m.b.t. de locatie en routebeschrijving.

OVER DE MENTOR

Hi! Ik ben Bertina Bartlett. Wat leuk dat je een workshop overweegt! Ik geef al sinds 2014 workshops en coachings aan voornamelijk fotografen. Meer dan 200 cursisten gingen je voor! Wat ik veelal terug hoor van mijn cursisten is dat ze enthousiast zijn over hoe open en eerlijk ik mijn workshops geef. Ik doe niet geheimzinnig over mijn werkwijze en geloof oprecht dat ik er als mentor ben om jou de beste informatie te geven. Je bent meer dan welkom in mijn mooie studio!

OVER BERTINA

Open
Enthousiast
Authentiek
Oplossingsgericht

Wil jij ook je bedrijf op de rit?

Boek nu of vraag meer informatie aan.