25 oktober 2021

Boeklancering Eeuwenoude Stilte Hier en Nu

Geen categorie

Gisteren, 21 oktober, was ik aanwezig in de Koepelkathedraal in Haarlem. En niet zomaar, ik was aanwezig bij mijn eerste boeklancering! Vorig jaar werd ik door Mirjam van der Vegt gevraagd of ik mijn beeld wilde toevoegen aan een prachtig boek. Een boek waarbij de stilte als het ware werd gevierd en geëerd. Ze vroeg me of ik beelden had bij de 4 trede van stilte. Namelijk;

▪︎ Herademen
▪︎ Struikelen
▪︎ Bemind zijn
▪︎ Vanuit de stilte delen

Met haar verzoek ging ik door mijn archief en stelde verschillende beelden voor met gedichten van mijn hand. Met name de beelden die ik maakte tijdens mijn burn-out kwamen naar voren. De tijd waarin ik letterlijk stil werd gezet. Waarin mijn energie en mijn lijf ten wensen overlieten. In een seizoen waar ik worstelde met mezelf en wie ik ben... maar ook waar ik mezelf op een nieuwe manier leerde kennen.

Wat ik mooi vond... ik mocht nu de laatste trede bewandelen. "Vanuit de stilte delen". De beelden die destijds mij hielpen bij verwerking en ontdekking mogen nu in een ander zijn hand landen om te inspireren, te bemoedigen... om stil te worden.

En wat was het een feest om dit prachtige boek in handen te krijgen en door te bladeren. Ik vond het erg spannend omdat ik geen grip had op het papier wat ze zouden gaan gebruiken. Maar ik kan niks anders zeggen dan dat het van hoge kwaliteit is en alle beelden recht doet.

Naast mijn werk zit er natuurlijk werk in van vele andere kunstenaars! Zoals Sjaak Verboom, Jopie Huisman, Lianne Polinder en Martijn Duifhuizen. Een aanrader!

Eeuwenoude Stilte Hier en Nu is hier beschikbaar!

—-

ADD A COMMENT