22 augustus 2019

Motherhood Sessions

Fine Art Motherhood sessions

Toen ik begon met het fotograferen kreeg ik één vraag die constant terug kwam: "fotografeer je ook kinderen." Geen gekke vraag natuurlijk en zeker iets om te overwegen. Ik heb toen heel lang bij mezelf stil gestaan waarom ik eigenlijk vooral vrouwen wilden fotograferen en dat is dus precies om de reden waarom de voorgaande vraag zoveel gesteld wordt...

Ik denk namelijk dat mama's zichzelf veel te vaak uit het beeld laten wanneer het aankomt op hun kids. Al meerdere keren heb ik hier sterke, bijzondere, maar toch uitgeleefde moeders gehad. Ze gaan over al hun eigen grenzen heen voor hun kinderen, tot het ultieme aan toe. Zo spreek ik mama's die in geen jaren meer nieuwe kleren hebben gekocht of hun haar hebben laten doen. Want tja, ze hebben er eigenlijk niet zoveel tijd voor en kleren voor de kids zijn toch belangrijker. En ja, ik begrijp dat heel goed. Je wilt het aller-allerbeste voor je kindje. Maar ik ben van mening dat dit niet ten koste zou moeten gaan van jezelf. Jij bent JUIST diegene die zo belangrijk is voor je kleintje. Jij bent die mama die ze later om advies zullen vragen, met wie ze willen knuffelen en bij wie ze zich veilig voelen. Dus ben jij het juist niet waard om goed verzorgt te zijn? Zodat je heerlijk met nieuwe energie elke dag je kindje kan dienen?

Ik ben van mening van wel en dat is ook waarom ik na lang nadeken heb besloten de rol om te draaien. Geen "kinder sessies" maar Motherhood Sessions. Voor mama's die het verbond tussen hen en hun kindje op de foto willen hebben. Of je nu zwanger bent, of je kindje is er al... of je hebt wellicht je kindje verloren of zwanger worden lukt niet (daar hoop ik later nog over te schrijven).

Ik geloof dat moeders (naast vaders) één van de belangrijkste rollen bekleden in het menselijk leven. Zij hebben zo'n bijzondere en heilige taak: het leven brengen. Sta hier even bij stil... jij, als mama... brengt LETTERLIJK... LEVEN. Zoals God leven blies in de mensheid, zo wordt er in jouw buik leven geblazen: een nieuw mens. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het nog steeds een wonder is dat het zo werkt en kan.

De Motherhood Sessions staan dicthbij mijn hart, want ik heb een hart voor mama's. Krachtige mama's, vermoeide mama's, blije mama's, verdrietige mama's... ze hebben allemaal iets gemeen: ze dragen moederschap. Ik wil dan ook tijdens deze sessies extra aandacht besteden aan de kracht die elke moeder omvat en daarom heb ik ervoor gekozen om de Motherhood Sessions in Fine Art stijl te doen. Werkelijke pareltjes voor aan de muur. Niks geen snelle hap, maar zorgvuldig uitgezochte foto's die tot in de puntjes als zijnde een schilderij zijn uitgedacht en bewerkt. Deze beelden zijn kostbaar en bijzonder. Ze zullen dan ook uitgeleverd worden op Fine Art papier om zo opgehangen te kunnen worden.

Lieve mama's. Je kindje is maar één keer klein. Het gaat sneller dan je denkt! En ze hebben elke leeftijd maar één keer. Dus mocht je twijfelen, dan kan ik alleen maar zeggen: doe het. Ik ben normaal geen salesvrouw, maar ik weet wat ik aanbied. Dit is echt bijzonder! Ik heb zo vaak berichten van mensen die zeggen: "Had ik het nou maar gedaan." Ik zou het zo zonde vinden als jij dat ook zou hebben. Je bent in elk geval welkom om vrijblijvend over een sessie te sparren. Stuur me gewoon een berichtje!

ADD A COMMENT