25 maart 2021

Waarom heb zijn foto’s belangrijk voor je business?

Business Portrait Portretsessies

Ik denk dat iedereen zich wel kan indenken dat fotografie steeds belangrijker is geworden. Sinds de komst van Social Media is dat alleen nog maar toegenomen en het blijft ook groeien. Toch blijft het een onderschatte dienst. Juist omdat er zoveel foto's online de rondte gaan lijkt er een overste te zijn aan foto's en worden mensen steeds gemakzuchtiger met wat ze plaatsen. Maar vooralsnog is het belangrijk dat je beelden plaatst die je business versterken.

Je ziet nu heel veel van dezelfde soort zakelijke foto's online. Met name lifestyle foto's. Denk aan: aan tafel met een kopje koffie en je laptop, uit het raam kijkend in een gestylde ruimte, met een pen in de hand aan een tafel. Prima foto's en ook mooi... maar wel heel erg cliché aan het worden. Ze vallen niet meer zo op tussen alle andere posts, want iedereen doet een beetje hetzelfde...

En dit betekent absoluut niet dat het "slecht" is voor je zaak of niet interessant. Het betekent alleen dat je wellicht iets minder eruit springt. Maar of je nu aan de slag gaat met lifestyle fotografie óf een andere look het is in elk geval belangrijk dat de beelden bij jou en je zaak passen. Branding is namelijk een onwijs groot onderdeel van het aantrekken van je klanten. En daar denken mensen soms niet zo over na. Naast kleuren en uitstraling wil je namelijk ook jouw business visueel op de voorgrond zetten.

Wanneer ik aan de slag ga voor een zakelijke shoot kijken we altijd even wat er nodig is. Ook ik schiet nog steeds af en toe een lifestyle look en daar is echt helemaal niks mis mee. Toch maak ik mijn klanten bewust van de keuzes en mogelijkheden die er zijn. We gaan samen kijken naar de huidige branding en waar iemand naar toe wil. Ik maak een moodboard en werk aan de styling. Wanneer het bijvoorbeeld om zakelijke portretten gaat kijken we echt wat past bij zowel het bedrijf als de persoon. Ik maak een lichtplan en we plannen de dag.

Zo schoot ik portretten voor Tamara. Zij is Sales Consultant en wilde krachtige foto's voor haar bedrijf. Tamara is echt een dame met een gouden randje. Ze liet dat ook al terugkomen in haar branding zodoende heb ik een moodboard gemaakt wat daarbij paste. Het resultaat zijn unieke, krachtige en eigentijdse portretten die niet één uit een dozijn zijn. En dat bleek ook uit alle reacties die zowel zij als ik op de foto's kregen. Wat ook bevestigde dat de foto's eruit sprongen op de socials.

Of het nou om portretten gaat of een beeldbank, het is belangrijk de toon te zetten die ook een langere tijd mee kan. Die je weg zet als professional en blikken vangen. Daarbij is een professionele altijd een super ervaring om je eigen kracht verder te ontdekken.

Wil jij ook prachtige portretten van jezelf voor jezelf en/of business? Op 23 april organiseer ik een eenmalige Business Day met Jacqueline Walet. Een prachtige ervaring incl. haar & make-up en echte statement portretten.
ADD A COMMENT