Nooit meer bang voor flitslicht!

Met deze simpele technieken maak jij de mooiste foto's met strobes.

Aanmelden

INFORMATION

Workshop Basis Studiofotografie
20 april 2024

€295,- excl. btw

WAAR LET JE OP BIJ APPARATUUR
ALLES OVER MODIFIERS
HOE STEL JE DE FLITS IN
REMBRANDTLICHT
BUTTERFLY LIGHT
DAGLICHT LOOK
FINE ART LOOK

WORDT LID VAN EEN GESLOTEN FACEBOOKGROEP

Meld je aan!

Workshop Basis Studiofotografie

STUDIOFOTOGRAFIE VOOR BEGINNERS

HOE WERKEN DIE LAMPEN NU EIGENLIJK?

Studiofotografie, het trekt je aan… maar het stoot je ook wel een beetje af. Want flitsen is niet je favoriete manier van werken en eigenlijk vind je het ook best wel intimiderend. Ik snap dat! Want een paar jaar terug zat ik in hetzelfde bootje. Ik wilde graag meer opties met licht, zodat ik ook in de winter meer in de avond kon fotograferen en bovendien wilde ik nog iets meer controle op het licht. Maar ja, dat studiolicht wat ik veel zag bij anderen vond ik niks. Ik houd niet van keihard flitslicht… dus wat ging ik doen?

Door de bomen

het bos niet meer zien

Toen ik ging onderzoeken met wat voor soort flitsers ik wilde beginnen zag ik door de bomen het bos niet meer. Man, wat is er veel keuze en wat lijkt het ingewikkeld op het eerste gezicht. Welk merk lamp kies ik, wat voor soort lamp en wat voor soort lichtvormer (lightshaper)? Allemaal vragen waar ik me helemaal druk om maakte. Toen ik uiteindelijk mijn keuze had gemaakt, kwam ik erachter dat ik het mezelf heel moeilijk had gemaakt en d

+

---

en dat het helemaal niet ging om wat voor merk ik gebruikte, maar vooral wat ik deed met het licht. Én dat ik niet 5 verschillende lampen nodig heb voor een "booming" effect. Tijdens deze workshop gaan we echt aan de slag. Ik ga je laten zien hoe je met één lamp verschillende effecten kan creëren en je zult al snel zien dat je klein kan beginnen, maar groot resultaat kan boeken.

Praktisch

Aan de slag

We beginnen bij de basis, waarbij je leert je camera en de lamp(en) in te stellen. Ik leer je de basisprincipes van het werken met flitslicht in de studio en waar je op let bij zowel het licht als het voorwerp of model dat je belicht. Verder doen we verschillende licht-setups met zowel één flitser als twee flitsers. Zo kan je rustig beginnen en leren uit te bouwen! Ik beloof je: het is niet zo moeilijk als het lijkt!

Een grappig weetje.

Dit is hoe ik begon.

In eerste instantie wilde ik helemaal niet met studiolicht gaan werken. De foto’s die ik veel zag waren vooral met hele felle lampen en ik vond het echt drie keer niks! Ik kreeg er echt zo’n cliché gevoel bij. Dus liet ik het links liggen. Dit was niet voor mij!

Later, toen ik steeds meer leerde over fotografie, kwam ik erachter dat flits helemaal niet lelijk hoeft te zijn. Je kan ook heel zacht licht maken of juist heel moody. Er ging een wereld voor me open! Want hoewel ik nog steeds graag met natuurlicht werkte, merkte ik al wel snel dat ik meer grip op het licht wat en ik constant kon werken met flitslicht. Vooral in de winter vond ik het fijn dat ik ook richting de avond nog langer door kon schieten en zelfs daglicht na kon bootsen. Wat wil je nog meer?!

Wil jij nog wat meer weten over deze workshop? Dan kan je ook nog eens even alles nalezen in de brochure.

Workshop
Basis Studiofotografie

Werken met studiolicht

Studiofotografie voor beginners
Studiofotografie, het trekt je aan… maar het stoot je ook wel een beetje af. Want flitsen is niet je favoriete manier van werken en eigenlijk vind je het ook best wel intimiderend. Ik snap dat! Want een paar jaar terug zat ik in hetzelfde bootje. Ik wilde graag meer opties met licht, zodat ik ook in de winter meer in de avond kon fotograferen en bovendien wilde ik nog iets meer controle op het licht. Maar ja, dat studiolicht wat ik veel zag bij anderen vond ik niks. Ik houd niet van keihard flitslicht… dus wat ging ik doen?

Door de bomen het bos niet meer zien
Toen ik ging onderzoeken met wat voor soort flitsers ik wilde beginnen zag ik door de bomen het bos niet meer. Man, wat is er veel keuze en wat lijkt het ingewikkeld op het eerste gezicht. Welk merk lamp kies ik, wat voor soort lamp en wat voor soort lichtvormer (lightshaper)? Allemaal vragen waar ik me helemaal druk om maakte.

Toen ik uiteindelijk mijn keuze had gemaakt, kwam ik erachter dat ik het mezelf heel moeilijk had gemaakt en dat het helemaal niet ging om wat voor merk ik gebruikte, maar vooral wat ik deed met het licht. Én dat ik niet 5 verschillende lampen nodig heb voor een “booming” effect.

Aan de slag
Tijdens deze workshop gaan we echt aan de slag. Ik ga je laten zien hoe je met één lamp verschillende effecten kan creëren en je zult al snel zien dat je klein kan beginnen, maar groot resultaat kan boeken. We beginnen bij de basis, waarbij je leert je camera en de lamp(en) in te stellen voor studiofotografie. Ik leer je de basisprincipes van het werken met flitslicht in de studio en waar je op let bij zowel het licht als het voorwerp of model dat je belicht. Verder doen we verschillende licht-setups met zowel één flitser als twee flitsers. Zo kan je rustig beginnen en leren uit te bouwen! Ik beloof je: het is niet zo moeilijk als het lijkt!

Voor jou wanneer...

IK DOE MEE!

Reviews

Wat cursisten zeggen

Ik heb bij Bertina de workshop studiofotografie gevolgd. Wat een super leuke, inspirerende en leerzame middag! Bertina legt alles rustig en in begrijpelijke taal uit en je mag deze kennis meteen toepassen in de praktijk. Doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor iedereen. Een paar dagen na de workshop heb ik Bertina wat foto's laten zien die ik met studiolicht gemaakt heb. Hier heb ik hele prettige feedback op gekregen, super fijn! Deze workshop is echt een aanrader voor iedere fotograaf die zich meer wil ontwikkelen in het gebruik van studiolicht. - Liz

01

De workshop studio fotografie was alles wat ik ervan verwachtte en meer. Bertina legt goed uit hoe je op simpele maar efficiënte wijze te werk kan gaan met een “kleine” basis. Daarna ga je onder haar begeleiding, zelf aan de slag. Ik heb inmiddels bijna al mijn benodigdheden verzameld en ben nog nieuwsgieriger dan ik al was om ermee te gaan experimenteren. Om alles achteraf even rustig na te lezen is er nog een overzichtelijk naslagwerk. Ik kom zeker bij Bertina terug! - Suzanne

02

Afgelopen vrijdag heb ik deze workshop
mogen volgen bij Bertina.
Een fijne, rustige workshop waar
voldoende ruimte is om ZELF te leren.
In eerste instantie werd alles duidelijk uitgelegd, om vervolgens per cursist zelf te oefenen en alles van begin af aan in te stellen.
En zoals beloofd hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn, was er een prachtig model aanwezig en hebben we met verschillende settingen gewerkt.

Bertina, nogmaals dank voor de leuke workshop en veel succes met al het moois wat er komen gaat! - Karen

03

Voorheen werkte ik alleen met daglicht, maar nu de dagen steeds donkerder worden zocht ik naar een oplossing voor het licht. In deze cursus geeft Bertina heldere uitleg over het gebruik van materialen en de wijze waarop je licht kan inzetten. Er was een prachtig model aanwezig waar alle cursisten om en om de geleerde informatie op mochten oefenen. Je leert zelf de apparatuur in te stellen naar jouw wens. Echt enorm leerzaam, ik kom zeker nog eens terug! - Ilona

04

INFORMATION

Praktische
Informatie

BASIS STUDIOFOTOGRAFIE

20 April 2024
13:00 - 17:00 uur
€295,- excl. btw
Beperkt plek
Locatie: Foort Studio in Amersfoort

Ik doe mee!

Frequently Asked Questions

FAQ

01.

Moet je een professionele fotograaf zijn om mee te doen?

Nee! Maar je moet wel de basiskennis van fotograferen onder de knie hebben en in manueel kunnen fotograferen. Denk aan de belichtingsdriehoek: sluitertijd, ISO en diafragma.

02.

Mag ik mijn foto's gebruiken voor mijn portfolio?

Yes! Je mag de foto's die geschoten zijn gebruiken voor je portfolio. Ik vraag je alleen bij de foto's die je op social media en/of blogs plaatst mijn workshop te noemen. In de portfolio op je website hoeft dit niet, aangezien dat vaak niet kan.

03.

Wat moet ik meenemen?

Allereerst is het belangrijk dat je je eigen fotografie spullen meeneemt. Denk dus aan je camera en lenzen. Qua lenzen is het fijn als je een portretlens meeneemt; het liefst een 50mm of 85mm, maar bij voorkeur een 50mm. Heb je die niet dan is een 35mm ook prima! Neem ook een notitieboekje mee.

04.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop zal plaatsvinden in Foort Studio te Amersfoort. We zijn niet erg goed vindbaar, daarom stuur ik je nadat je je hebt aangemeld de juiste informatie toe m.b.t. de locatie en routebeschrijving.

Na deze workshop...

... heb je nieuwe beelden voor je portfolio.

... kan je zelf aan de slag met Studio Fotografie.

... heb je nieuwe tools in handen om met één of twee lampen toffe foto's te maken.

... kun je lid worden van een besloten Facebookgroep.

... ontvang je een PDF met alle informatie.


IK DOE MEE!

OVER DE MENTOR

Hi! Ik ben Bertina Bartlett. Wat leuk dat je een workshop overweegt! Ik geef al sinds 2014 workshops en coachings aan voornamelijk fotografen. Meer dan 200 cursisten gingen je voor! Wat ik veelal terug hoor van mijn cursisten is dat ze enthousiast zijn over hoe open en eerlijk ik mijn workshops geef. Ik doe niet geheimzinnig over mijn werkwijze en geloof oprecht dat ik er als mentor ben om jou de beste informatie te geven. Je bent meer dan welkom in mijn mooie studio!

OVER BERTINA

Open
Enthousiast
Authentiek
Oplossingsgericht

Wil jij ook beginnen met studio fotografie?

Boek nu of vraag meer informatie aan.