Ontwikkel de kunstenaar in jou

Workshop Fine Art Fotografie
2-daagse workshop

Meld je aan!

INFORMATION

Workshop Fine Art Fotografie

6 & 7 april 2024

CONCEPTONTWIKKELING
VORMGEVING
STYLING
BELICHTING
POSEREN
PHOTOSHOP

WORDT LID VAN EEN ONLINE FACEBOOKGROEP

Aanmelden

Workshop
Fine Art Photography

Laat je fantasie de vrije loop

Jouw fantasie in levende lijve
Fine Art Fotografie is één van mijn favoriete bezigheden. Het is voor mij ontsnappen aan de werkelijkheid en het uiten van emoties en/of gedachtes. Fine Art Fotografie is uniek, bijzonder en kwalitatief. Tijdens deze workshop vertel ik alles over hoe ik te werk ga met Fine Art.

Van concept tot beeld
Misschien ken je het wel; je hebt wel een mooi idee voor een beeld of serie beelden, maar het komt niet uit je vingers. Je weet niet zo goed waar je moet beginnen en al helemaal niet waar je moet eindigen. Tijdens de workshop vertel ik je mijn werkwijze, gaan we in op conceptontwikkeling en leg ik dingen uit over bijvoorbeeld kleding en props. We lopen van voor naar achter het proces door. Hoe maak ik een moodboard, hoe benader ik een model, waar ga ik op zoek naar kleding en hoe zet ik die onderdelen in voor het ultieme beeld.

Fotograferen en Photoshop
We gaan tijdens de workshop actief aan de slag met zowel fotografie als met Photoshop. Op dag één gaan we na een stuk theorie (over o.a. conceptontwikkeling) aan de slag met een model. Ik geef tips over het fotograferen: Waar let je op? Hoe kijk je naar licht? Hoe fotografeer je als je weet dat je later dingen in de foto wilt accentueren of erbij in wilt photoshoppen? Fine Art Fotografie kan zowel gedetailleerd en uitgewerkt zijn, als werken op intuïtie, en dat maakt het mooi maar ook kwetsbaar. Hoe ga je daarmee om als je fotografeert?

Op dag twee van de workshop bekijken we alle beelden van de dag ervoor en gaan we aan de slag met Photoshop. Tijdens deze uitgebreide les ga ik in op o.a. retouching, beeldbewerking, kleurgebruik en het creëren van licht en schaduw. Aan het einde van de dag ga je naar huis met onwijs veel nieuwe tools en inspiratie die niet alleen voor Fine Art werk toepasbaar is, maar ook zeker voor andere soorten fotografie.

INFORMATION

Praktische Informatie

WORKSHOP FINE ART FOTOGRAFIE

Deze twee-daagse workshop zit boordevol informatie. Van conceptontwikkeling, tot schetsen en uiteenzetten, fotograferen en Photoshop. Alles komt aan bod. Er is beperkt plek zodat studenten individuele aandacht krijgen.

6 & 7 april 2024
10:00 - 17:00 uur
2-daagse workshop
€695,- excl. btw
Beperkt plek
Locatie: Studio Foort in Amersfoort

Meld je aan!

Before & After

Bekijk hier een before & after

BEKIJKEN

Frequently Asked Questions

FAQ

01.

Moet je een professionele fotograaf zijn om mee te doen?

Nee! Maar je moet wel de basiskennis van fotograferen onder de knie hebben. Denk aan de belichtingsdriehoek: sluitertijd, ISO en diafragma. Daarbij is enige kennis van Photoshop wel erg handig. zoals het werken met brushes en het aanmaken van aanpassingslagen.

02.

Mag ik mijn foto's gebruiken voor mijn portfolio?

Yes! Je mag de foto's die geschoten zijn gebruiken voor je portfolio. Ik vraag je alleen bij de foto's die je op social media en/of blogs plaatst mijn workshop te noemen. In de portfolio op je website hoeft dit niet, aangezien dat vaak niet kan.

03.

Wat moet ik meenemen?

Allereerst is het belangrijk dat je je eigen fotografie spullen meeneemt. Denk dus aan je camera en lenzen. Qua lenzen is het fijn als je een portretlens meeneemt; het liefst een 50mm of 85mm, maar bij voorkeur een 50mm. Heb je die niet dan is een 35mm ook prima! Neem ook een notitieboekje mee, en een laptop (of computer) met Photoshop is een must! Een Wacom tablet of andere tekentablet is zeer aan te raden.

04.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop zal plaatsvinden in mijn studio in Putten. We zijn niet erg goed vindbaar, daarom stuur ik je nadat je je hebt aangemeld de juiste informatie toe m.b.t. de locatie en routebeschrijving.

OVER DE MENTOR

Hi! Ik ben Bertina Bartlett. Wat leuk dat je een workshop overweegt! Ik geef al sinds 2014 workshops en coachings aan voornamelijk fotografen. Meer dan 200 cursisten gingen je voor! Wat ik veelal terug hoor van mijn cursisten is dat ze enthousiast zijn over hoe open en eerlijk ik mijn workshops geef. Ik doe niet geheimzinnig over mijn werkwijze en geloof oprecht dat ik er als mentor ben om jou de beste informatie te geven. Je bent meer dan welkom in mijn mooie studio!

OVER BERTINA

Open
Enthousiast
Authentiek
Oplossingsgericht

Wil jij jouw fantasie omzetten in beeld?

Boek nu of vraag meer informatie aan.