Portrait with Natural Light

31 augustus 2024

Boek jouw workshop voor 31 juli en ontvang als extra een 1-op-1 sessie t.w.v. €185,-!

Summerdeal!

Geldig t/m
31 juli

Wil jij na de zomer lekker knallen met je fotografie? Boek voor 31 juli jouw workshop voor dit najaar en krijg ook nog eens een 1-op-1 online sessie met mij. Tijdens deze sessie kunnen we verschillende dingen behandelen. Bijvoorbeeld: feedback op je portfolio, een start maken met je marketing, jouw ideale klant bepalen. Er is van alles mogelijk! Boek dus voor 31 juli en dan gaan we samen aan de slag!

Boek nu!

Workshop Portrait with Natural Light

LEER ALLES OVER HET OVER HET MANIPULEREN VAN DAGLICHT

Daglicht: de mooiste lichtbron

Één van de dingen waar een beginnend studiofotograaf vaak tegenaan loopt is het werken met licht en de ruimte vinden voor het maken van portretten. Veel mensen denken dat studiofotografie altijd meteen met flitslicht gedaan moet worden, maar dat is zeker niet waar! Heel veel kan er bereikt worden met daglicht én je kan zelfs je portfolio opbouwen in je eigen huiskamer.

 

De grip

op wat je doet

Er zijn voordelen en nadelen aan het werken met daglicht. Maar bijna alle nadelen zijn te verhelpen met de juiste, simpele technieken. Alles wat je nodig hebt is één raam, wat props en je eigen creativiteit.

Geen

geheimen

Tijdens de workshop laat ik verschillende technieken zien waarmee je daglicht naar wens kunt manipuleren. Wat kan wel en wat kan niet? Ik heb geen geheimen! Ook gaan we aan de slag met poses. Het is echt een hands-on workshop waarbij ook jij actief mee-fotografeert.

+

---

Én ik vertel je mijn geheim achter mijn mooiste "backdrops". Ik geef je tips en trucs hoe je met een klein budget kunt beginnen met je eigen benodigdheden voor een daglichtstudio. De workshop wordt in een kleine groep gegeven zodat iedereen de kans krijgt om één-op-één het model te fotograferen.

Ik begon mijn studio in mijn huiskamer

En die was echt niet groot!

Veel fotograferen denken dat ze moeten wachten met een portfolio bouwen tot ze een geschikte ruimte hebben gevonden. Maar laten we eerlijk zijn: dat is een beetje het kip of het ei verhaal. Want zolang jij geen portfolio hebt komen er geen klanten en is een studioruimte niet snel gerechtvaardigd tegenover jezelf. En vaak houdt dat je dan weer tegen.

Ik begon in mijn eigen huiskamer in ons eerste huis. De huiskamer was denk ik zo’n 20m2 (max) en had één groot raam. En dat bleek alles wat ik nodig had. In mijn eerste jaar schoot ik alles bij dat raam tot ik een kleine studio kon permitteren. De studio was nog kleiner: zo’n 15m2 met een raam wat pas begon op 1.30m. Niet ideaal zou je zeggen… toch kon ik alles wat ik wilde daar fotograferen. Bemoedigend niet?!

MELD JE AAN

Licht

We gaan bezig met verschillende lichttechnieken.
Zo laat ik zien hoe je van een zachtere sfeer naar een meer dramatische sfeer kunt gaan, en werken we ook met o.a. "back light".

Poses

We werken tijdens de workshop met een vrouwelijk model. Daarmee zal ik ook laten zien welke poses er mogelijk zijn.

Settings

We werken met 3 verschillende settings & looks zodat het licht waarmee we werken toepasbaar is op de algemene sfeer. Dit houdt in dat we werken met verschillende achtergronden, kleding en set-ups van licht.

Props

Tijdens de workshop gebruiken we verschillende zitelementen en props die van toevoeging kunnen zijn voor verschillende poses en looks.

Persoonlijke aandacht

Ik heb geen geheimen dus tijdens de workshop mag je zeker vragen stellen! We kunnen omwille van de tijd misschien niet alles behandelen, maar ik doe mijn uiterste best! De workshopgroep houd ik expres relatief klein (maximaal 8 cursisten), zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en jouw specifieke vragen.

Wat zeggen

Cursisten

’Niet alleen haar foto’s, maar ook Bertina als mens is inspirerend. Ze heeft een pragmatische benadering van fotograferen: met weinig middelen en slim handelen hele mooie werken maken. Dat spreekt me aan. Ze deelt haar kennis met verve, is enthousiast over haar werk en deelt zijdelings tips en trucs uit waar je direct mee aan de slag kunt.

Haar workshop is actief: een korte theoretische uitleg wordt gevolgd door uitgebreide actieve sessies. Elke cursist komt aan bod. Bertina stimuleert iedere deelnemer op z’n eigen niveau en beantwoordt vragen met een engelengeduld.

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een inspirerende, praktische workshop!’

- Jorieke Fretes -

Foto: Anouk Strijbos

Ik vond het een supermiddag! Er hing een heel relaxte sfeer, je studio is te mooi en ook heel fijn dat je op elke vraag antwoord wilde geven. Ik kom zeker nog een keer bij je terug!

- Anouk Strijbos -

Foto: Isabeau Bosscher

Deze workshop is echt een aanrader als je wilt groeien op het gebied van portretfotografie. De studio is prachtig en heeft alle ruimte om verschillende settings uit te proberen met meerdere fotografen. De bevlogenheid van Bertina is zo inspirerend. Tijdens de workshop wordt er heel veel nuttige informatie gegeven en na afloop begonnen er bij mij ook nog allerlei spreekwoordelijke kwartjes te vallen. Met name het gebruik van reflectoren en flags en de poseertips zijn voor mij bijzonder waardevol geweest.

- Alexander Tromp -

Foto: Isabeau Bosscher

In 2017 volgde ik al een bruidsworkshop bij Bertina. Dat die workshop de basis heeft gelegd voor mijn bedrijf zoals ie nu is, is echt aan Bertina te danken! Toen ik uiteindelijk besloot dat ik nog meer wilde leren, heb ik ook de Natural Light Portrait workshop bij Bertina gevolgd. Opnieuw heb ik zo enorm veel geleerd en kennis mee naar huis genomen! Ik merk dat ik die kennis nu zelfs onbewust en automatisch toepas op alle fotoshoots die ik doe.

Naast dat Bertina een enorm talent is en oog heeft voor creativiteit waar ik nog veel van kan leren, is ze ook echt een mentor tijdens en rondom haar workshops. Een open boek aan wie je alles kunt vragen en waarbij ze altijd eerlijk, oprecht en authentiek antwoord.

Als je ooit twijfelt om een workshop te volgen: gewoon doen! Dit is elke euro waard geweest! ❤️

- Kaylee -

Foto: Isabeau Bosscher

"Super leerzame en leuke workshop! Bertina legt alles in detail uit. Tijdens de workshop is er veel ruimte om te oefenen en vragen te stellen. Daarnaast geeft Bertina persoonlijke aandacht en adviezen! De sfeer tijdens de workshop in ontspannen en haar studio en jurken zijn prachtig. Samen met een mooi model, haar en make up ga je aan het einde van de middag met veel inspiratie en prachtige foto's naar huis. Echt een aanrader!"

- Martine Hummel -

Foto: Isabeau Bosscher

INFORMATION

Praktische
Informatie

PORTRAIT WITH NATURAL LIGHT

31 augustus 2024
13:00 - 17:30 uur
€295,- excl. btw
Beperkt plek
in Amersfoort

Meld je aan!

Frequently Asked Questions

FAQ

01.

Moet je een professionele fotograaf zijn om mee te doen?

Nee! Je kunt in principe meedoen wanneer je de basiskennis van fotograferen onder de knie hebt. Denk aan de belichtingsdriehoek: sluitertijd, ISO en diafragma. Er komen veel verschillende fotografen langs voor deze cursus; van jaren ervaring tot net begonnen!

02.

Mag ik mijn foto's gebruiken voor mijn portfolio?

Yes! Je mag de foto's die geschoten zijn gebruiken voor je portfolio. Ik vraag je alleen bij de foto's die je op social media en/of blogs plaatst mijn workshop te noemen. In de portfolio op je website hoeft dit niet, aangezien dat vaak niet kan.

03.

Wat moet ik meenemen?

Allereerst is het belangrijk dat je je eigen fotografie spullen meeneemt. Denk dus aan je camera en lenzen. Qua lenzen is het fijn als je tussen de 35mm t/m 50mm meeneemt. Een 85mm kan eventueel ook, maar is niet het handigst voor deze workshop. Neem ook een notitieboekje of laptop mee. Hoewel je ook een PDF na de workshop krijgt kan het fijn zijn om mee te schrijven!

04.

Waar vindt de workshop plaats?

De workshop zal plaatsvinden in het centrum van Amersfoort. Na je aanmelding ontvang je de de juiste informatie m.b.t. de locatie en routebeschrijving.

05.

Hoeveel cursisten komen er?

Om iedereen de tijd te geven om mee te fotograferen en om persoonlijke aandacht te kunnen geven zijn er max. 8 mensen welkom. We hebben een grote locatie tot onze beschikking dus we hebben lekker veel ruimte!

MELD JE AAN

WORKSHOP

Portrait with Natural Light

PLAY FILM

Boek jouw workshop voor 31 juli en ontvang als extra een 1-op-1 sessie t.w.v. €185,-!

Summerdeal!

Geldig t/m
31 juli

Wil jij na de zomer lekker knallen met je fotografie? Boek voor 31 juli jouw workshop voor dit najaar en krijg ook nog eens een 1-op-1 online sessie met mij. Tijdens deze sessie kunnen we verschillende dingen behandelen. Bijvoorbeeld: feedback op je portfolio, een start maken met je marketing, jouw ideale klant bepalen. Er is van alles mogelijk! Boek dus voor 31 juli en dan gaan we samen aan de slag!

Boek nu!

OVER DE MENTOR

Hi! Ik ben Bertina Bartlett. Wat leuk dat je een workshop overweegt! Ik geef al sinds 2014 workshops en coachings aan voornamelijk fotografen. Meer dan 200 cursisten gingen je voor! Wat ik veelal terug hoor van mijn cursisten is dat ze enthousiast zijn over hoe open en eerlijk ik mijn workshops geef. Ik doe niet geheimzinnig over mijn werkwijze en geloof oprecht dat ik er als mentor ben om jou de beste informatie te geven. Je bent meer dan welkom in mijn mooie studio!

OVER BERTINA

Open
Enthousiast
Authentiek
Oplossingsgericht