WORKSHOP

Portrait With Natural Light

PLAY FILM

"Geheimen heb ik eigenlijk niet."

Ik wil mensen helpen om in hun kracht te staan!

Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk.

Daarom wordt elke workshop in klein groepsverband gegeven.

Education

WORKSHOPS

Je bent fotograaf of ondernemer. Je zoekt naar nieuwe input, nieuwe inspiratie, creatieve ideeën en wellicht begeleiding. I am here for you!

Al jaren geef ik met veel plezier workshops en coachings. Ik wil geven wat ik gemist heb in mijn startfase als ondernemer; iemand die geloofde in mij, iemand die me bemoedigde en vooral iemand die geen geheimen voor mij had over hun werkwijze. Ik kon dat namelijk zelf niet vinden. Er hing toch een soort geheimzinnigheid over hoe men nu hun bedrijf voerde of hoe zij fotografeerden en hun studiowerk aanpakten.

Ik geloof dat we allemaal gemaakt zijn met een doel en een talent. Ik wil jou helpen om jouw talenten ten volste te laten groeien en te benutten. Om je sterke en zwakke kanten te vinden en jou op weg te helpen naar groei. Elk jaar is een gelimiteerd aantal workshops & coachings beschikbaar. Hieronder kan je vinden welke dit zijn!

Wat zeggen

Cursisten

’Niet alleen haar foto’s, maar ook Bertina als mens is inspirerend. Ze heeft een pragmatische benadering van fotograferen: met weinig middelen en slim handelen hele mooie werken maken. Dat spreekt me aan. Ze deelt haar kennis met verve, is enthousiast over haar werk en deelt zijdelings tips en trucs uit waar je direct mee aan de slag kunt.

Haar workshop is actief: een korte theoretische uitleg wordt gevolgd door uitgebreide actieve sessies. Elke cursist komt aan bod. Bertina stimuleert iedere deelnemer op z’n eigen niveau en beantwoordt vragen met een engelengeduld.

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een inspirerende, praktische workshop!’

- Jorieke Fretes -

Foto: Anouk Strijbos

Ik vond het een supermiddag! Er hing een heel relaxte sfeer, je studio is te mooi en ook heel fijn dat je op elke vraag antwoord wilde geven. Ik kom zeker nog een keer bij je terug!

- Anouk Strijbos -

Foto: Isabeau Bosscher

Deze workshop is echt een aanrader als je wilt groeien op het gebied van portretfotografie. De studio is prachtig en heeft alle ruimte om verschillende settings uit te proberen met meerdere fotografen. De bevlogenheid van Bertina is zo inspirerend. Tijdens de workshop wordt er heel veel nuttige informatie gegeven en na afloop begonnen er bij mij ook nog allerlei spreekwoordelijke kwartjes te vallen. Met name het gebruik van reflectoren en flags en de poseertips zijn voor mij bijzonder waardevol geweest.

- Alexander Tromp -

Foto: Isabeau Bosscher

In 2017 volgde ik al een bruidsworkshop bij Bertina. Dat die workshop de basis heeft gelegd voor mijn bedrijf zoals ie nu is, is echt aan Bertina te danken! Toen ik uiteindelijk besloot dat ik nog meer wilde leren, heb ik ook de Natural Light Portrait workshop bij Bertina gevolgd. Opnieuw heb ik zo enorm veel geleerd en kennis mee naar huis genomen! Ik merk dat ik die kennis nu zelfs onbewust en automatisch toepas op alle fotoshoots die ik doe.

Naast dat Bertina een enorm talent is en oog heeft voor creativiteit waar ik nog veel van kan leren, is ze ook echt een mentor tijdens en rondom haar workshops. Een open boek aan wie je alles kunt vragen en waarbij ze altijd eerlijk, oprecht en authentiek antwoord.

Als je ooit twijfelt om een workshop te volgen: gewoon doen! Dit is elke euro waard geweest! ❤️

Foto: Isabeau Bosscher

Workshops
Een feestje om te doen

Alle workshops zijn voor mij een feestje. Het enthousiasme van mijn cursisten werkt voor mij aanstekelijk en ik vind het gewoon superleuk om mensen te helpen. Alle workshops worden geven in mijn studio in Putten. In de zomer midden in het prachtige maisveld en in het najaar met de uitkijk over de velden. Hier komen inspiratie en werk samen! Je bent van harte welkom!

INFORMATION

Wil je meer weten
over de verschillende
workshop? Bekijk ze
hieronder voor meer
informatie!

UPCOMING 2020 WORKSHOPS

01

VAN CONCEPT NAAR BEELD

WORKSHOP FINE ART FOTOGRAFIE

Leer hoe je prachtige Fine Art beelden maakt. Van concept tot fotograferen en van Photoshop tot print. Deze actieve, twee-daagse workshop geeft je onwijs veel tools om met je eigen Fine Art werk aan de slag te gaan.

02

DE BASIS VOOR JE BEDRIJF

B-AUTHENTIC WORKSHOP

Leer hoe jij jezelf binnen je onderneming integreert.
Vind de klanten die bij jou passen en een marketing die helemaal op
jou aansluit als persoon!

03

FOTOGRAFEREN MET PUUR NATUUR

PORTRAIT WITH NATURAL LIGHT WORKSHOP

Maak sprekende portretten in verschillende set-ups van licht. Leer hoe je met slechts één raam prachtige beelden kan maken in verschillende stijlen.

04

PERSOONLIJK

1-op-1 COACHING

Workshops vind je fantastisch, maar je hebt concreet en direct hulp nodig bij je eigen specifieke vragen. Je wilt wellicht meer weten over bedrijfsvoering, je wilt een plan van aanpak over je financiën, je wilt input op je portfolio of website of noem het maar op. Coachings worden op maat gemaakt aan de hand van jouw hulpvragen. Stuur me gerust een mailtje met jouw specifieke vragen!

05

BEDRIJFSVOERING, FOTOGRAFEREN EN CREATIEF DENKEN

ALL IN - ALL OUT

Nu is de tijd! Je wilt eigenlijk alles gewoon eens goed op de rit hebben. Tijdens deze serie workshops gaan we van voor naar achter aan het werk met jouw bedrijf. Dit is de cursus waarbij alle workshops samenkomen en meer. Zo wordt de B-Authentic workshop gegeven, de Natural Light workshop, maar ook een workshop conceptueel denken en extra mentoring.

Data:
momenteel is deze workshop nog in ontwikkeling.

06

LEER AAN DE SLAG TE GAAN MET STUDIOLICHT

WORKSHOP BASIS STUDIOFOTOGRAFIE

Deze workshop is perfect voor mensen die al een tijdje overwegen om aan de slag te gaan met studiolicht. Je wilt wel leren hoe om te gaan met flits, maar je vind het nog lastig en komt er zelf niet zo goed uit. Je wilt ook geen "witte-shirts-met-spijkerbroek"-resultaat... I get you! Tijdens deze workshop leer je hoe je verschillende licht setups kan maken die impact hebben. Het is allemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt!

07

LEREN FOTOGRAFEREN

ONLINE WORKSHOP BASISFOTOGRAFIE

Je hebt een prachtige spiegelreflex gekocht en die lens die erop zit schijnt heel wat te kunnen. Maar toch... het is een overweldigend apparaatje. Er zitten zoveel knopjes op en je weet niet waar je wilt beginnen. Bovendien ben je behoorlijk perfectionistisch en wil je wel gelijk mooie beelden maken. Niet teveel technisch geklets, maar aan de slag met mooie plaatjes! Dat is wat je wilt. Deze online workshop is perfect voor mensen die nu wel eens willen weten wat ze met die camera kunnen. Mooie zachte plaatjes maken voor op je instagram of juist "moody" voor je foodfotografie. Deze workshop gaat net even verder dan alleen de basis. Ja, je leert hoe je je camera instelt, maar ook hoe je mooie composities krijg, lifestyle achtige foto's krijgt!